Geassocieerde partners

Accusticalogo.png

Accustica

Accustica is een non-profit organisatie die zich inzet voor wetenschap, techniek en innovatiebevordering voor iedereen, vooral jongeren.

Ons team bestaat uit dynamische mensen met vaardigheden op het gebied van wetenschap, cultuurcommunicatie en projectontwikkeling. Ons verspreidingsgebied is de regio Grand Est (Frankrijk), meer bepaald Champagne-Ardenne.

Accustica werd in 2005 opgericht door openbare collectiviteiten en onderzoeks-, onderwijs- en innovatieactoren.

Gevestigd in Reims, werken wij aan de ontwikkeling van de wetenschap, de techniek en de industriële communicatie in de regio Grand Est.

Onze doelstellingen zijn om wetenschap en techniek leuk te maken en binnen ieders bereik te brengen; de gebieden van excellentie te promoten; het debat over wetenschap en techniek in de maatschappij te voeden; iedereen - stad of platteland - gelijk te houden in de toegang tot informatie met een goede regionale dekking; een drijvende kracht te zijn met partners voor nieuwe projecten op het gebied van wetenschap en industrie en deze te promoten; professionele webben te creëren, uitwisselingen en projecten met meerdere partners te vergemakkelijken.

Onze ambitie is de verspreiding van wetenschappelijke en innovatieve vaardigheden voor iedereen en overal, dicht bij elk publiek.

Daarom ontwikkelen we samenwerkingsverbanden met lokale partners en maken we een cultureel programma gericht op territoriale gebieden van uitmuntendheid en onderwerpen van maatschappelijk belang.

Greenwinimage.pdf

Greenwin

"Als katalysator voor innovatie op het gebied van milieutechnologieën maakt de GreenWin-innovatiecluster de ontwikkeling van technologische projecten en partnerschappen mogelijk, waarbij de nadruk ligt op drie prioritaire sectoren: groene chemie, duurzame bouw en milieutechnologieën.

GreenWin draagt bij tot de versterking van de werkgelegenheidsvooruitzichten en het behoud en de creatie van nieuwe directe en indirecte arbeidsplaatsen in de drie sectoren waarmee het in Wallonië (België) te maken heeft. Het biedt toegang tot financiering, advies en een netwerk van partners, waardoor de ontwikkeling en uitvoering van innoverende en collaboratieve industriële projecten mogelijk wordt. Het vormt ook een netwerk dat de valorisatie van de innovaties die in het kader van de projecten van de cluster worden gecreëerd, bevordert.

Het biedt toegang tot een aantal grote spelers (bedrijven, universiteiten, hogescholen, onderzoekscentra, ...) die dezelfde gemeenschappelijke noemer delen: de wil om te innoveren en bij te dragen tot het beheer en de proactieve ondersteuning van hun eigen economische, ecologische en maatschappelijke ontwikkelingen in Wallonië, op een duurzame en verantwoorde manier ".

Binnen INTICOSM is de rol van GreenWin, als Associate Partner, het promoten van het project binnen het eigen ledennetwerk en internationale partners.

banner