Universiteit van Lille

Univ Lille

Universiteit van Lille

De Universiteit van Rijsel is officieel opgericht op 1 januari 2018, als gevolg van de gemeenschappelijke wens van de drie universiteiten van Rijsel om een toonaangevende Europese universiteit op te richten, die wereldwijd erkend wordt voor haar onderzoek, uitstekend onderwijs en innovatieve permanente educatie. De ULille is een multidisciplinaire universiteit, die 4 vakgebieden bestrijkt: wetenschap en technologie; biowetenschappen en gezondheid; kunst, literatuur, talen, mens- en sociale wetenschappen; recht, economie en management. Onderzoek speelt een essentiële rol in ULille, dat nauwe banden onderhoudt met toonaangevende organisaties zoals het CNRS, INSERM, INRIA, INRIA, Pasteur Lille en het CHU de Lille. Het beleid van ULille is gericht op het versterken van interdisciplinair onderzoek, gekoppeld aan belangrijke sociale vraagstukken, kennisoverdracht en publiek-private samenwerking. Kerncijfers: 67.000 studenten; meer dan 520 graden in wetenschap, technologie, techniek, rechten, gezondheid, economie, management, talen, talen, talen, geesteswetenschappen en sociale wetenschappen, waaronder 24 graden volledig in het Engels onderwezen; 66 onderzoekseenheden; 3.300 professoren en onderzoekers; 350 voltijdse en postdoctorale onderzoekers; 13 ERC-bursalen; 2.000 doctoraatsonderzoekers, 6 doctoraatsscholen; meer dan 3.000 wetenschappelijke publicaties per jaar.

ULille is momenteel betrokken bij meer dan 100 Europese onderzoeksprojecten.

Een rijk netwerk van samenwerkingsverbanden met toonaangevende instellingen en teams over de hele wereld (meer dan 25 Associate of Articulated Laboratories) weerspiegelt het potentieel van ULille voor gezamenlijke onderzoeks- en opleidingsprojecten.

Cïsco

Cïsco

Het CISCO-team is een onderzoeksgroep van het Laboratorium UCCS UMR 8181 van de Universiteit van Lille. Het is gevestigd op de campus van Villeneuve d'Ascq in het noorden van Frankrijk. Het bestaat uit 8 docenten-onderzoekers en 1 assistent-ingenieur. De onderzoeksactiviteiten omvatten 3 expertisegebieden: i) oxidatie (oliën, geuren, antioxidanten, drogers, katalytische oxidatie, enz.); ii) functionele verbindingen uit de landbouw (groene oplosmiddelen, oppervlakteactieve stoffen, hydrotropen, solvo-oppervlakteactieve stoffen en hun toepassingen in de extractie, oplosbaarheid, detergentie, cosmetica, voedingsmiddelen, enz.) en de fysicochemie van de formulering met de ontwikkeling van nieuwe concepten, instrumenten en methoden (emulsies en micro-emulsies, EACN, PIT-helling, HLD, Hansen-parameters, modellering, chemometrie, etc.). Dankzij de synergieën die voortvloeien uit zijn expertise, heeft het CISCO-team een nationale en internationale reputatie, die talrijke academische en industriële samenwerkingsverbanden genereert. Het neemt actief deel aan de regionale (CPER, Chemie en Materialen), nationale (ANR, ADEME, FUI) of internationale (PCP Frankrijk-Venezuela, Sakura Frankrijk-Japan project, Europees project, Interreg) onderzoeksprogramma's. De originaliteit, kracht en zichtbaarheid van het CISCO-team komt voort uit zijn expertise in de chemie en fysicochemie van de formulering en zijn vermogen om complexe moleculaire systemen te bedenken, te karakteriseren en te prehenderen. CÏSCO heeft lange tijd tal van industriële samenwerkingsverbanden gehad met multinationals (bv. Unilever, Cargill, L'Oréal, Solvay, Total, IFF) en met het MKB. Onlangs is een High-Throughput screening platform opgericht, HT-SMART-FORMU genaamd, dat zich toelegt op de formulering. In symbiose met het onderzoek heeft het team CÏSCO ook als eerste een specifieke opleiding in formulering ontwikkeld in Frankrijk in 1990, die in 2004 is uitgegroeid tot de Master "Chemistry and Formulation Engineering" met een nationale en internationale zichtbaarheid.

Banner